Link-uri utile

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri

Finantator:

Guvernul Romaniei Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Obiectivul programului:

Stimularea infiintarii de noi microintreprinderi, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private.

Solicitanti eligibili:
Microintreprinderea poate fi infiintata de un intreprinzator debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 intreprinzatori debutanti asociati. Microintreprinderea trebuie sa aiba in obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitati CAEN, cu exceptia urmatoarelor activitati: intermedieri financiare si asigurari; tranzactii imobiliare, activitati de jocuri de noroc si pariuri, productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, plante si substante aflate sub control national, precum si activitatile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat.
De asemenea, tanarul intreprinzator trebuie sa angajeze cel putin 2 salariati la momentul obtinerii facilitatilor de finantare si sa reinvesteasca cel putin 50% din profitul realizat in anul precedent.
Valoarea grantului
maxim 10.000 euro
Contributia beneficiarului:
Minim 50%
Informatii suplimentare/Web site program:
Inscrierile in cadrul Programului se vor realiza on-line, in aplicatia pusa la dispozitie pe site-ul  : www.aippimm.ro

Comments are closed.